Je hebt het vast al in de media gehoord: grondstoffen en containers zijn de afgelopen tijd steeds schaarser geworden. Het is onduidelijk hoe dit zich gaat ontwikkelen, ook voor ons. We merken dat veel van onze klanten zich zorgen maken over de levertijd. Dit begrijpen we. Op deze pagina geven we je meer informatie.

Wat is er precies aan de hand?
Je hebt bij ons een bestelling gedaan en deze order hebben we doorgezet naar onze fabriek in het buitenland waar onze stalen producten met de hand worden gemaakt. Door de enorme vraag en een tekort aan grondstoffen heeft de fabriek een achterstand opgelopen. Daarnaast is er wereldwijd een schaarste aan containers en trailers waardoor er weinig middelen beschikbaar zijn om bestelling naar Nederland te vervoeren.

Wat hebben we al gedaan?

Ongeveer 2 maanden geleden hebben we een tweede fabriek gevraagd jouw producten te produceren. Daardoor leveren we al beter, maar zitten we nog niet op het gewenste niveau. De productiecapaciteit is in veel andere branches ook een uitdaging.

Wat is de huidige status?
Op dit moment ontvangen we elke 3 weken een levering waardoor we langzaam bestellingen kunnen gaan uitleveren.

Wanneer kan ik meer informatie verwachten?
Uiteraard houden we je graag op de hoogte, maar dit is niet altijd mogelijk. Wij ontvangen vanuit de fabriek een bericht dat er een vracht naar ons onderweg is. Transport over zee duurt ongeveer 4-6 weken. Pas in een later stadium ontvangen wij een paklijst en kunnen wij inzien welke artikelen wij gaan ontvangen. Zodra bij ons bekend is dat je bestelling compleet is zullen we je op de hoogte brengen.

Kan ik ook deellevering krijgen?
In verband met de huidige opgelopen levertijden denken we graag met je mee. Het is dan ook zeker mogelijk om deellevering te ontvangen wanneer het grootste deel van jouw bestelling bij ons beschikbaar is. Zodra we bijna alles van jouw bestelling compleet hebben nemen we contact met je op en vragen we of je geholpen bent met een deellevering.

Hoe lang duurt levering zodra het beschikbaar is?
Als we jouw bestelling bij ons compleet hebben, of zodra je akkoord bent met deellevering, zullen we dit doorgeven aan onze planning. Zij kijken wanneer er zo snel mogelijk kan worden geleverd bij je. Collega’s van de planning nemen telefonisch contact met je op om aan te geven wanneer jouw bestelling kan worden bezorgd. In principe zit er tussen ontvangst vanuit de fabriek en aflevering bij jouw thuis ongeveer 7 dagen. Uiteraard doen we hier ons uiterste best snel bij je te leveren.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Ook hierin denken we graag met je mee. Als jij je bestelling vanwege dit bericht wilt annuleren mag je uiteraard contact met ons opnemen. Houd er wel rekening mee dat er bij andere bedrijven in deze branche ook een langere wachttijd kan zijn.